NYHETER OCH TIPS

Håll dig uppdaterad med mitt nyhetsbrev

 

Tack för ditt meddelande!

 

VARFÖR ÄR NÄTVERKANDE SÅ VIKTIGT?

72339687_2445538502363891_5166754831414591488_o_edited_edited.jpg

26 maj 2020

Kan låta klyschigt och många har sagt det redan och många kommer säga flera gånger om, var dig själv när du nätverkar. Att nätverka handlar mycket att lyssna, ge och vara öppen, men vet aldrig vem du träffar och vem den personer har i sitt nätverk. Jag har arbetat med att driva ett affärsnätverk i snart fyra år och har lärt mig massor av att endast observera, lyssna och iaktta hur människor agerar i olika situationer och samtal. Mitt uppdrag har varit att planera, genomföra samt efterarbete under dessa nätverksträffar. Under dessa fyra åren har jag haft förmånen att ”kryp in under skinnet” på mina uppdragsgivare och alla deltagare för att försöka förstå vad det är dem vill med sitt nätverkande och sitt affärsnätverk.


Det finns tre sidor i ett affärsnätverk, syftet och målet att driva ett affärsnätverk. Det andra är vem som är målgruppen för att delta på träffarna. Den sista pusselbiten är att göra nätverksträffarna innehållsrika, intressanta för målgruppen och aktuella. Viktigast av allt är att era träffar bör ge deltagarna leads, kontakter, referenser och affärer. Många personer jag träffar och pratar med har sagt att de flesta affärer de gjort är utanför nätverket, men att kontakten och referensen är från nätverket. 


Som deltagare i ett nätverk ligger det i den mänskliga faktorn att man dras till de andra i rummet som man redan känner. Även om jag tidigare i texten nämner att man bör vara sig själv och vara trygg så behöver du som deltagare också utmanar dig själv för att kunna lyckas med ditt nätverkande. Alla gillar inte att stå i rampljuset eller vara den som bara går fram till andra och presenterar sig, om du vil lyckas med ditt nätverkande krävs det ibland att man går utanför sin comfort zone. Lycka till med ditt nätverkande!


Sammanfattning:

  • Var dig själv

  • Lyssna, ge och var öppen

  • Våga gå utanför din comfort zone