top of page
  • ted4543

Tävlingsverksamhet under sommaren 2020

Den 29 maj kom Folkhälsomyndigheten med uttalande att all tävlingsverksamhet kan upptas igen, från och med den 14 juni. Detta beslut har varit efterlängtat från många idrotter, framförallt många på elitnivå och inte minst många sommaridrotter.


Hur påverkar detta golfen då? Alla siffror från golfen slår rekord, antal bokade rundor, medlemmarna ökar osv. Det som många dock fortfarande kämpar med är sponsorintäkterna, där upplever jag att många golfklubbar har tappat eller stått still. Det finns givetvis undantag där några golfklubbar har dragit nytta av Covid-19 och i vissa fall anpassat sin paketering och för att hitta vägar för ett samarbete.


Vad är det då som kommer gälla i sommar, det återstår och se vad Svenska Golfförbundet kommer med i sitt uttalande som kommer under v.23. Jag hoppas och tror att golfen efter detta beslut kommer blomstra ännu mer! Golfklubbarna kan börja köra igång sina klubbtävlingar, förbundet och andra aktörer kan och får arrangera sina proffstävlingar. Inte minst alla företag som valt att inte boka sin Företagsgolf, kommer nu att kunna genomföra sina arrangemang. Dock ska vi ha i beräkningen att "endast" 50 personer får vistas i grupp. Detta sätter stort ansvar på alla arrangörer, golfklubbar och restauranger. Den nöten kan bli svår att knäcka. Exempelvis sades det att vid en fotbollsmatch (totalt 22 personer på plan), så ska fotbollspelarna räknas in i de 50 som får visats ihop. Lägg därtill tränarstaben, avbytare, arenapersonal, vaktmästare, sjukvårdspersonal, produktionsteam osv. Skulle gissa på en bit över 100 personer vid enbart EN fotbollsmatch vid en match i Allsvenskan.


Birdie: OK att börja tävla igen på klubbnivå (troligen)

Dubbelbogey: Förhållningsregeln om 50 personer. Vem räknas och vem räknas inte?


Tack så länge!


Med vänlig hälsning,

Ted Roos, VD

TR Golf Management

ted@trgolfmanagement.com
154 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page