top of page
  • ted4543

Påfrestande vår för alla

Våren och sommaren 2020 kommer alla minnas för lång tid framöver pga Covid-19. Detta virus har påverkat alla mer eller mindre. Företag och varit tvungna att varsla, säga upp eller lägga ner sin verksamhet. Människor har förlorat sina jobb, blivit sjuka eller värre..


Golfklubbar som så många andra idrottsföreningar blöder ekonomiskt. Medlemsspelet har aldrig varit högre på våra svenska golfklubbar och det ger många gånger inga extra intäkter. Greenfee spel har sjunkit i hela landet, men på några golfklubbar har greenfeen ökat. Vad beror det på? Eftertraktad och högt rankad golfbana av spelarna, en bra produkt som levererar den upplevelse som kunden förväntar sig, eller är det andra parametrar som spelar in? Jag skulle nog själv säga att det en kombination av fler punkter, många fler än det jag nämt ovan.


Hur går det för relationen mellan Golfklubben och dess Partners? Relationen fortgår nog som vanligt, betalas fakturan som den ska? Återstår att se... Ska bli oerhört intressant att följa utvecklingen av sponsringen av Golfklubbar framåt hösten 2020 och inte minst 2021.. De golfklubbar som har en tydlig strategi är de som mest troligt lyckas behålla sina partners och kanske t.o.m knyter till sig fler partners. För att citera en en tidigare föreläsare och mentor, Frans Fransson (nu på Rättighetsbyrån), så finns det tre saker som utgör en strategi där ni med största sannolikhet lyckas bättre med er sponsorverksamhet:

1 - Syfte, motiv och målsättning

2 - En tydlig idé och ett genomarbetat aktiveringskoncept

3 - Kommunikation som “når in” till målgruppen


Önskar ni hjälp med att ser över befintliga strategi eller göra en helt ny, då finns jag här för er och kan hjälpa till. Genom att investera X i en bra och genomtänkt strategi kommer med största sannolikhet att generera XXXXX tillbaka i intäkter på sikt. Ökade antal partners, större omsättning, mer trafik till anläggningen och inte minst, ekonomi att investera i er golfbana!


Nu till det viktigaste, har ni en sponsorstrategi som ni följer och generar det ni önskar? Är ni nöjda med antal partners och den intäkt som den ger?


Birdie: Ha en strategi och följa den. Alla som har kontakt med Partners bör känna till och ha läst in sig på dokumentet.

Dubbelbogey: Att ha en strategi men inte följa den eller arbeta med den.


Tack för ni tog er tid och ser framemot att höra mer om er strategi!

Ta hand om er där ute.


Med vänlig hälsning,

Ted Roos, VD

TR Golf Management

ted@trgolfmanagement.com

0735

311 927

87 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page